Eine vaan us
John Dörenberg
, Senior IT Specialist :

Ik krijg er energie van om samen met collega’s problemen op te lossen

Werkomgeving

Ik werk op de afdeling ICT nauw samen met 3 andere collega’s, waaronder een stagiair die ik mag begeleiden. Mijn taken zijn ICT-technisch van aard, maar ben ook met de organisatie bezig om IT uitdagingen op te lossen. Dat bestaat uit diverse werkzaamheden binnen met name het Microsoft platform zoals SharePoint, Microsoft Teams en Microsoft Azure als ook andere applicaties die Mosa gebruikt. Verder zijn er nog een breed scala aan operationele werkzaamheden zoals autorisatie aanvragen, laptops, printers, schermen etc. Er is de laatste jaren wel een splitsing gekomen binnen de afdeling op het gebied van werkzaamheden, waarbij ik me vooral bezighoud met de Microsoft Cloud-producten en workflow management. De aanvragen die ik krijg variëren van collega’s uit de operatie als ook het management. Mijn collega’s houden zich dan meer bezig met de apparatuur en de infrastructuur.  In principe werk je dus samen met alle collega’s bij Mosa. De samenwerking met Facilities is ook een stuk nauwer geworden middels afstemming bij overlappende problemen. Als bruggenbouwer tussen Technisch ICT en de organisatie, zowel kantoor als fabrieken, voel ik me het beste thuis met als voornaamste doel de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en ontwikkelingen vanuit ICT te verankeren en ondersteunen in de organisatie 

Allerleukste werkdag(en)

Ik heb niet echt een specifieke werkdag die ik als allerleukste mag bestempelen, maar als sociaal mens heb ik een fijne en leuke samenwerking met alle collega’s binnen de Mosa organisatie. Ik krijg er energie van om samen met hen problemen op te pakken en op te lossen. Dit maakt het werk ook erg afwisselend. Als ik naar mijn werk ga loop ik altijd eerst door een authentieke fabriek die je de sfeer van vroeger laat proeven alvorens een modern kantoor binnen te lopen waarin de nieuwste apparatuur en modernste software operationeel zijn, wat mijn werkvreugde alleen maar bevorderd. Ik vind dat fantastisch. 

Vrijetijdsbesteding

Mijn hobby is ook de sport en schutterij-cultuur. Als bestuurder/voorzitter ben ik actief binnen deze 2 gebieden in Roermond. Zelf heb ik op hoog niveau mogen voetballen en na mijn actieve voetbalcarrière (na 4x geopereerd te zijn geweest aan de knie) ben ik trainer en bestuurder geworden. In de tijd die me resteert lees ik veel over de geschiedenis tot en met de 2e wereldoorlog welke ik enorm interessant vind. Veel van onze huidige onbegrijpelijkheden komen voort uit die tijd en kennis daarover zou ook voor meer begrip kunnen leiden. ik heb niet één specifieke vakantiebestemming, maar ik bezoek samen met mijn vrouw verschillende plekken in m.n. Europa, waarbij Madeira (Portugal) en Cyprus geweldige bestemmingen zijn. Ook al ben ik op vakantie of gewoon in mijn vrije tijd, ik wil toch up-to-date blijven wat er gebeurt op het gebied van ICT-technologie. Zo kijk ik vele online forums over de nieuwste ontwikkelingen die interessant kunnen zijn, maar ook zeker voor Mosa. Gelukkig heb ik van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Alhoewel ik van oorsprong scheikunde heb gestudeerd en een MBA-diploma op zak heb is ICT altijd mijn passie gebleven. 

Grootste passie

Ik ben in het verleden Beleidsmedewerker/Voorzitter geweest van voetbalvereniging Sportclub Leeuwen in Roermond, een vereniging van ca. 450 leden. Het beleidsplan dat ik destijds schreef voor de vereniging is momenteel nog altijd actueel en dat is uiteraard geweldig om nog altijd te vernemen. Nu ben ik Voorzitter van een van de grootste schutterijen van Limburg, St. Urbanus te Roermond – Maasniel. In 2019 werd ik hiervoor gevraagd leiding te geven aan deze schutterij en dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds met veel toewijding en passie. 

Geleerd bij Mosa

In nauwe samenwerking met collega’s worden heel snel en proactief problemen opgelost binnen de organisatie, zowel kleine als zeker ook grotere. Ik vind dat er altijd goede samenwerking en overleg is met collega’s. Dit is in het verleden bij andere werkgevers ook wel eens anders geweest helaas. Bij Mosa heb ik geleerd dat iedereen mekaar kan en moet helpen en open staan voor elkaars problemen. Noem het de familiaire inslag, maar daar voel ik me het prettigst bij.

Werken aan de designs van morgen!

Wij zoeken collega’s die samen met ons werken aan de designs van morgen.

Deel dit verhaal:

Bekijk ook

Menu